Rada Trajkoviq për kthimin e Listës Serbe në Kuvendin e Kosovës “E kam nokautuar Vuçiqin, është leckë”

Anëtarët e rinj të Listës Serbe sapo kanë dhënë betimin në parlamentin e Kosovës, që praktikisht nënkupton kthimin e serbëve në institucionet e Kosovës.

Kryetarja e Lëvizjes Evropiane të Serbëve nga Kosova dhe përfaqësuesja e Iniciativës Qytetare për Liri, Drejtësi dhe Mbijetesë, Rada Trajkoviq, tha për Nova.rs se deputetët e Listës Serbe janë kthyer në Kuvend nga frika se ajo do të zënte vendin e tyre, dhe se presidenti Aleksandar Vuçiq kapitulloi para saj.

Më pak se dy javë pasi anëtarët e Listës Serbe u larguan nga Kuvendi dhe Qeveria e Kosovës, dhe duke ndjekur shembullin e tyre, pothuajse të gjithë serbët u larguan nga institucionet zyrtare, sot në Kuvend erdhën deputetët e rinj nga radhët e Listës Serbe.pa paralajmëruar dhe bën betimin.

Është interesante se në të gjitha këto zhvillime rastësisht në Kuvendin e Kosovës ka hyrë Rada Trajkoviq, përfaqësuese e Iniciativës Qytetare për Liri, Kthim dhe Mbijetesë.

Në një prononcim për Nova.rs, ajo thotë duke qeshur:

“Epo po qesh shumë, këtu po i shikoj anëtarët e rinj të Listës Serbe duke bërë betimin para Albin Kurtit me kokën ulur. Kështu që sapo dëgjuan që mund të hyja në parlament, vrapuan të ktheheshin, që të mos ndodhte. Kështu e kam nokautuar këtë Vuçiqin, ai u mund plotësisht. Vuçiq është një leckë e zakonshme”, tha Trajkoviq.

Frika nga humbja e monopolit mbi serbët

Siç shpjegon ai më tej, pas dorëheqjeve që 10 deputetë të Listës Serbe dorëzuan së fundi në Kuvendin e Kosovës, supozohej se as nëntë anëtarët e radhës në listën zgjedhore nuk do të pranonin të kthehen në Kuvend. Nëse kjo do të kishte ndodhur, përfaqësuesit e Iniciativës Qytetare për Liri, Drejtësi dhe Mbijetesë dhe të Aleancës Demokratike Serbe – opozita serbe ndaj Listës Serbe – do të kishin zënë vendin e tyre.

Trajkoviq thotë se deputetët e Listës Serbe kanë vendosur të kthehen në Kuvend pikërisht për këtë.

“Vuçiq kishte frikë se me hyrjen tonë në parlament do ta humbte monopolin që ka mbi komunitetin serb në Kosovë, sepse sigurisht nuk do të mund të më kontrollonte mua ashtu siç bën me ata të Listës Serbe. Unë do t’i mbroja plotësisht interesat e serbëve dhe kishës serbe në Kosovë e Metohi. Dhe këtë do ta bëjë deputeti ynë Cvetko Veljkoviq, i cili tani ka hyrë në parlament. Jam i sigurt se nuk do t’i shitet Vuçiqit. Presionet ndaj nesh ishin të mëdha, por ne nuk u dorëzuam”, thotë Trajkoviq.

Në të gjithë rrëfimin, vlerëson ajo, janë mashtruar serbët që humbën punën kur u larguan nga institucionet

“Në ditët e fundit më kanë telefonuar të paktën 50 persona nga veriu. Të gjithë janë të dëshpëruar se kanë mbetur në rrugë pa të ardhura, nuk dinë çfarë të bëjnë. Më thirrën disa policë, duke u ofruar punë në Kralevë, Krushevac, Rashkë… Dhe çfarë është kjo? Kjo do të thotë emigrim. Ky është plani i Vuçiqit. Dhe tani ata njerëz që humbën punën po shikojnë se si ata nga Lista Serbe po kthehen në parlament”, thotë Trajkoovic.

(Visited 91 times, 1 visits today)