‘Serbia po përpiqet të rrëmbejë territor’, këshilltari i ish presidentit të Kosovës i përgjigjet Vuçiç për njohjen e Kosovës: Nuk keni ndryshuar

Njohja e Kosovës mbetet ende një ndër tematikat që nxit tensione mes Kosovës dhe Serbisë. Një deklaratë e fundit e Presidentit Vuçiç, ka ri sjellë edhe njëherë reagime për sovranitetin e Kosovës. ‘Serbia s’do ta njohë as drejtpërdrejt, as tërthorazi Kosovën’- kështu u shpreh Vuçiç për njohjen e Prishtinës mbështetur sipas tij në të drejtën ndërkombëtare.

Njohja e Kosovës mbetet ende një ndër tematikat që nxit tensione mes Kosovës dhe Serbisë. Një deklaratë e fundit e Presidentit Vuçiç, ka ri sjellë edhe njëherë reagime për sovranitetin e Kosovës. ‘Serbia s’do ta njohë as drejtpërdrejt, as tërthorazi Kosovën’- kështu u shpreh Vuçiç për njohjen e Prishtinës mbështetur sipas tij në të drejtën ndërkombëtare.

Në saj të kësaj deklarate plot tensione, Këshilltari i ish presidentit të Kosovës Ibrahim Rugova, Alush Gashi iu kundërpërgjigj duke risjellë në vëmëndje ish-Jugosllavinë dhe se Serbia edhe pas saj nuk ka ndryshuar.

‘Presidenti Vuçiç në Parlamentin serb tha: “Kosova nuk ka qenë gjithmonë e jona. Ne kishim një konsullatë në Prishtinë, gjithmonë ka qenë për territor”. Serbia nuk ka ndryshuar! Sërish po përpiqet të rrëmbejë territor! Konsullata serbe në Prishtinë 1889-1912’- shkroi Gashi.

(Visited 50 times, 1 visits today)