Skender Hyseni ja “ulë bishtin” Albin Kurtit – Nuk je i pari ti qe e ke bere kete gje… Une e bera para teje ne 2010 – Ja per cfare behet fjale

Hyseni: Kurti s’është i pari që ia num ëron Serbisë kh,rij met, unë e bëra më 2010-ën.Ish-Koordinatori Nacional për dialog, Skender Hyseni, ka thënë se kryem,inistri i Kosovës, Albin Kurti nuk është i pari që i ka numëruar kh,rij met e Serbisë ndaj shqiptarëve prej vitit 1878 e tutje deri në Iufj,tën e vitit 1999.

Hyseni në T7 shtoi se së pari se dia,logu që po mbahet në Bruksel është një teatër dhe nuk ka asnjë rezultat nëse vazhd,ohet kështu, përcjell Klankosova.tv.“Pashë një ekzaltim të cilin nuk e kuptova. Një ekzaltim i masës që po i bën nder palës serbe pa e ditur. Ne e dimë se Vucic është një aktor.

Aktrimi i Vucic po ka efekt edhe në Kosovë. Edhe Vucic edhe zoti kuti në Bruksel po shko,jnë për të kënaqur votuesit e tyre. Nuk po shkojnë të bëjnë dial,og dhe nuk po shkojnë të kërkojnë zgjidhje. Paradoksa,lisht ata ndajnë të njëjtën dëshirë për këtë dialog. Kjo nuk është dialog por është një teatër. Po bëhet eksklu,zivisht për konsum të brendshëm. Edhe Kurti edhe Vucic në Bruksel po bëjnë fusha,të parazgjedhore”.

Ish-Koordinatori Nacional për dialog shtoi se Kurti nuk është i pari që u përm,endi kh,rij met Serbisë në dialog.Ai theksoi se vet e përmendi Toplicën para 15 anëta,rëve të Këshillit të Sigur imit të O KB-së.“Po ashtu pashë një ekzal,tim të pakuptueshëm ku ky vend thuajse ka pritur Kurtin që të thotë se ka ndodhur Toplica më 1878, ka ndodhur Cubriloviqi tri herë, refor,ma ag rare dhe spa st,rimi i pas tër et nik.

Këto janë thënë disa herë në dialog. Tash off the record nuk dua të tregohem modest. Më 2010-tën ja kam thënë në Këshill të Sigu rimit para 15 anëtarëve. Përplasjen më të egër me Dacicin e kam pasur për Toplicën dhe spast ri,min et nik. Ai kërkonte të ktheheshin serbët e larg,uar nga Kosova.

Natyrisht aty kam kërkuar që të më lejoeht që të mbajë një ligjeratë një orëshe dhe kam fill,uar prej vitit 1878. Kam thënë se do ta mbushim Toplicën me shqiptarë. Edhe me hartë cuditë,risht ai rajon ka ngjashmëri me Kosovën. Por Kurti po arrin t’i përdorë shumë mirë këto për të kënaqur ar mat,ën e tij që e ka këtu. Mund të them se ai është një masht,rues shumë i mirë”.

(Visited 321 times, 1 visits today)